MERKwaardige Specialisten

Nieuws

De lancering van de Makigame

Makigame S5 MERKwaardige Specialisten

De vmbo’ers van Scholengemeenschap Jan Arentsz in Alkmaar hebben de primeur; zij zijn de eersten in Nederland die mee mogen doen aan de Makigame. Deze vernieuwende game heeft als doel jongeren op een speelse manier gezonder te laten eten en drinken en meer te laten bewegen.

Afgelopen woensdag (23 april) vond dan eindelijk de aftrap plaats. Ruim tweehonderd leerlingen die deel gaan nemen aan de pilot van de Makigame hadden zich ‘s middags verzameld op het plein bij Jan Arentsz. Na een korte demo van biketrial en freerunning kregen zij te horen wat de Makigame precies inhoudt.

Tijdens de Makigame strijden klassen tegen elkaar. Alle deelnemers van de game hebben de mogelijkheid gedurende twee maanden punten te verdienen. Deze punten zijn op uiteenlopende manieren te verkrijgen; bijvoorbeeld door het drinken van water, het eten van een stuk fruit of het deelnemen aan sportieve (buitenschoolse) activiteiten. Op de muurkranten in de kantine en via de online tool worden gedurende de looptijd van het spel de totale scores van de afzonderlijke klassen getoond.

S5 MERKwaardige Specialisten heeft haar steentje bijgedragen aan dit project. In de maanden voor de lancering heeft S5 hard gewerkt om de game en de muurkrant te realiseren.